Lehevaatamisi kokku

8.5.17

Miks asjad nii kaua aega võtavad?

Ummik Haabersti ringristmiku juures
Foto: Postimees
Alanud on Haabersti ringristmiku remont. Kuigi pikalt oodatud rekonstrueerimistööd on igati positiivsed, siis kaasneb sellega ka muresid. Eelkõige ummikute ja ümbersõidu vajaduse näol.

Seetõttu soovivad kõik kes seda ristmiku igapäevaselt kasutavad, et teetööd saaks tehtud kiirelt ja ebamugavusi pikalt taluma ei peaks. Paraku seda rõõmu pole. Nimelt kestavad alanud teetööd pikalt, lausa poolteist aastat. (Valmimine järgmise aasta teises pooles).

Sellest tingituna olen mõelnud, miks peab ometi teeremont nii pikalt kestma? Kui teetöölised töötaks kahes vahetuses (07:00-15:00 ja 15:00-23:00), siis saaks ju teetööd kaks korda kiiremini valmis. Ehitamise kulu jääks ju ikka samaks, võib-olla ainult palgakomponent muutuks veidi. Samas saaks liikluse normaalselt taastada oluliselt kiiremini ja inimesed oleksid palju õnnelikumad.

Saan aru, et inimesed hindavad öörahu, mistõttu sel ajal töötada ei saa, kuid hetkel on hommikutunnid ja õhtutunnid täiesti kasutamata. Tallinna teeremontide puhul ongi alati imestama pannud miks need ometi nii kaua kestavad kui saaks ka palju kiiremini. Eredaimaks näideteks vast Valdeku tänava ja Kadaka tee teeremondid mis lõikude suurust arvestades on absurdselt kaua kestnud, sisaldades pausi talvel kus asi lihtsalt seisis.

Teeremontide agoonia saab paraku ainult võimendatud, sest lisaks Haabersti ringi teetöödele alustatakse see aasta ka Reidi tee ehitusega ning Gonsori tänava remondiga. Seega liigu kuidas tahes linnas, raskustega puutud ikka kokku. Kuid vaadates asja positiivsest küljest, siis teetööde valmides muutub liikumine oluliselt lahedamaks. Tahaks loota, et saab olema ka kvaliteetselt, et nii pea "timmima" ei pea hakkama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar